Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Satu Mare (Rumunsko) 04/2014

30. 4. 2014

...po troch rokoch sme sa s Athym vybrali na miesto, kde po prvý krát vôbec mal možnosť okúsiť výstavnú atmosféfu z vnútra výstavného kruhu a získať titul BEST PUPPY....do mestečka Satu Mare v Rumunsku, ktoré sa nachádza hneď za maďarskou hranicou ...

Tak ako pred troma rokmi, tak aj tento krát sa tu konali 4 výstavy od piatka do nedele, pričom ako prvá bola už v piatok 25.04.2014 klubová v rovnakom hoteli ako pred troma rokmi. Následne v sobotu 26.04.2014 sa konala doobeda národná výstava a poobede medzinárodná výstava a v nedeľu 27.04.2014 sa konala medzinárodná výstava. Tieto však oproti predchádzajúcim rokom boli v miestnom výstavisku.

Na cestu sme sa vybrali v piatok ráno, kedy sme sa "nalodili do červeného šípu" nášho chovateľa. Klubová výstava začínala už o 13,00 hod. miestneho času, čo sme si uvedomili až v aute, keď sme boli v Maďarsku. Stále sme sa spoliehali na to, že navigácia ten prepočet miestneho času  +1hod. už mala započítaný v trase, lebo ináč by sme to nestihli . Po prechode maďarsko-rumunskou hranicou to bolo naozaj tak a my sme do hotela, kde sa klubová výstava konala dorazili včas. Klubová výstava bola organizovaná rovnako ako pred troma rokmi v "rodinnom duchu". Miestni organizátori stále chodili medzi hostí a núkali "domáce špeciality" . Na posúdenie bol tentokrát prizvaný rozhodca p. Giulio Bezzecchi (IT).

Athy si vychodil u p. rozhodcu ocenenie : V1, CAC.

kv--6-.jpg

Po posúdení sme sa najedli dobrého gulášu, ktorý nám organizátori, okrem iných vecí, pripravili a vybrali sme sa smer hotel, ktorý bol tiež "rovnaký" ako pred rokmi

Nasledujúci deň ráno sme vyrazili smer "výstavisko". Nakoľko teploty vystupovali dosť vysoko, tak naše zistenie, že máme kruh vonku, nás veľmi nepotešilo. Ako rozhodca bol prizvaný p. Petru Muntean (RO). Tohto rozhodcu sme už v Rumunsku mali a tak sme vedeli, že tento predseda klubu chovateľov jazvečíkov v Rumunsku posudzuje veľmi dôsledne. No Athos sa aj napriek teplotám pekne odprezentoval a vychodil si ocenenie: V1, CAC, res. CACIB. Po posúdení sme odišli na hotel, kde sme sa "nachvíľu" zastavili v hotelovom bare a ochutnali "rumunské špeciality" .

 

mvp--2-.jpg

V nedeľu ráno, už pobalení, sme vyrazili na poslednú výstavu. Tento krát, sme však mali štastie a náš výstavný kruh bol v hale. Teploty naozaj vystupovali v tento deň vysoko. Na posúdenie jazvečíkov bola prizvaná p. rozhodkyňa Viktoria Pogodina (UK). Avšak nakoľko pred nami boli aj niektoré druhy teriérov, tak sme sa na radu dostali neskôr. Milý hlas a jemný dotyk p. rozhodkyne dobre zapôsobil hlavne na našich psích  zverencov. Athos si u p. rozhodkyni vychodil ocenenie:

V1, CAC, res. CACIB.

mvp--7-.jpg

Athos si po tieto dni nielenže vychodil krásne ocenenia v silnej kokurencii, ale zároveň si pridal ďalší krásny titul do svojej zbierky a to Rumunský šampión, ktorý sme vybavili hneď na mieste. A tak sme sa s krásnym pocitom úspešnej výpravy vybrali na cestu domov .