Choď na obsah Choď na menu
 


Farbiarske skúšky duričov Tomášikovo 09/2013

27. 9. 2013

Po úspešnom zvládnutí aportovacích disciplín na jesenných skúškach malých plemien sme sa s Athym rozhodli trošku oprášiť znalosti z minuloročných tréningov na diviačiu zver. Nakoľko sme mali možnosť prihlásiť sa na „farbiarske skúšky duričov“, ktoré sme už v minulosti absolvovali a vedeli sme čo obnášajú, tak sme si poslali prihlášku.

 
Farbiarske skúšky duričov sa konali v nedeľu 22.09.2013 na rovnakom mieste ako minulý rok v Tomášikove. Našu účasť sme považovali skôr za dobre platený tréning po roku ako bojovnosť o prvé miesta. Náš rozhodcovský zbor sa skladal z hl. rozhodcu p. Füriho a p. Molnára. Tentokrát sme si pri žrebovaní vylosovali č. 4.
Hneď na prvej disciplíne sme skúsili a zariskovali a odloženie sme ako jediný zo zúčastnených absolvovali na voľno. Prvých 5 minút a následné dva výstrely mi spôsobovali miernu nervozitu, avšak nakoľko sa Athy neobjavil na lesnej ceste, kde sme stáli, ale zotrval na mieste odloženia som pocítila úľavu.
Ďalšia disciplína bola nepofarbená, umelozaložená stopa diviačej zveri. Už na prvý pohľad na Athyho vrtiaci chvost a nedočkavý pohľad mi bolo jasné, že tento ryšavec zalovil v pamäti a dokonale si spomenul na to, čo sa od neho bude očakávať. Krásne stopu vypracoval a diviačika na konci hlásil. Dostali sme zálomok a Athy obrovskú pochvalu. Následne nás p. rozhodca vyzval na disciplínu vodenie na remeni, ktorá bola zároveň poslednou.
Po ukončení sme sa vrátili späť na poľovnícku chatu, kde sme čakali na vyhodnotenie a oznámenie výsledkov. Ako pánovia rozhodcovia počítali a zoraďovali, tak my sme si s priateľmi pochutnávali na výbornom guláši. A nakoľko Athy podal výkon nad moje očakávania, tak sme sa s guľášom podelili. Ja som vychlipkala šťavu s chlebíkom a Athy dostal všetko mäsko. Spokojní  a mierne unavení  sme sa presunuli na miesto, kde nám boli oznámené výsledky.
 
Athy nad moje očakávania skúšky po roku urobil s plným počtom bodov:
 I. cena, 96 bodov a ešte k tomu si odniesol aj titul „Víťaz skúšok“.
 
Mala som nesmiernu radosť že Athos dokázal v tak krátkom čase prepnúť do „stopovacích disciplín“ po náročných „aportovacích disciplínach“ a ukázal mi svoju všestrannosť, ktorú sa budeme snažiť zúžitkovať v nasledujúcej pracovnej sezóne .
 

Náhľad fotografií zo zložky Farbiarske skúšky duričov 09/2013