Choď na obsah Choď na menu
 


Athy po tretí krát "hrdým tatkom"

1. 3. 2014

Ešte v druhej polovici minulého roka sme sa dozvedeli, že Athy by mal byť "tým nastávajúcim" pre fenku Treasy od Hubertovej skály. Avšak vzhľadom k tomu, že nás Treasy trošku ponaťahovala a svoj deň "D" si poposúvala, tak sa po prvý krát s Athym stretla až ku koncu roka 2013. No a aby sme niečo nenechali iba na náhodu, tak po druhý krát už v Novom roku 2014 a to hneď 01.01. 

Aj keď po "silvestrovskej noci" to bolo pre nás dvojnožcov trošku náročnejšie, tak Athy a Treasy nezaváhali a všetko prebehlo v poriadku. No a 01.03.2014 nás Treasy poriadne prekvapila, keď na svet priviedla hneď 5 krásny potomkov a to 4 fenky a 1 psíka.

Aj napriek tomu, že na svet šteniatka prišli 01.03.2014, ale ich zrodenie vzniklo na prelome rokov 2013 a 2014, som si dovolila tento vrh A z chovateľskej stanice "Luaran" pomenovať "novoročnými šteniatkami" .

Aj keď to bol prvý vrh Treasy, tak pôrod prebehol bez problémov a Treasy sa od prvého momentu stala vzornou matkou. Nepohne sa od šteniatok ani na krok a stráži ich ako "oko v hlave".

Ich celkový vývoj budeme sledovať a samozrejme dokumentovať ako my v našej  fotogalérií:  https://porthoseupatrid.estranky.sk/fotoalbum/athos---krytie/vrh-a--luaran-/

tak určite aj na stránkach CHS Luaran: http://chovatelska-stanica-luaran.webnode.sk/.

 

Veríme, že šteniatka porastú do krásy a budú zdravé rovnako ako ich mamina. A aj napriek fotogalériám sa však budeme snažiť tieto malé "ryšavce" vidieť naživo a dopriať si pocit "pomuchlania" .

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Vrh A "Luaran"