Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Wels (Rakúsko) 12/2013

9. 12. 2013

...tento rok sme už výstavy neplánovali, avšak po odporúčaniach a rozprávaniach ako je vo Welse fajn, sme sa nakoniec s Athym odhodlali a na poslednú výstavu v romto roku sme sa prihlásili...

 

Naša cesta sa začala už v piatok, nakoľko Wels nie je zrovna blízko a cestu dve a pol hodiny autom sme v decembri skoro ráno riskovať nechceli. Zarezervovali sme si "Parkhotel", ktorý bol síce od Welsu vzdialený necelých 30km, avšak svojou polohou nás podľa fotiek oslovil. Po príchode na miesto sme zistili, že voľba bola správna. Hotel situovaný v parku, kde okolie tvorili iba trávnaté plochy, stromy a potôčik, bol ideálnym miestom ubytovania sa so psami.

 

V sobotu ráno sme vyrazili na prvú z dvoch medzinárodných výstav. Počasie síce nebolo nič moc, ale vedomie, že po dlhšom čase opäť strávime deň s našim chovateľom a známymi nás zahrieval . Výstava sa konala na miestnom výstavisku vo viacerých halách, pričom kruhy boli priestorné a každému umožnovali zaujať miesto pri ňom tak, aby videl čo sa v ňom deje. Jazvečíky boli rozdelení do dvoch kruhov, pričom v jednom boli posudzovaní hrubosrstí a v druhom dlhosrstí a hladkosrstí.

 

V sobotu bol na posúdenie variant dlhosrstých a hladkosrstých jazvečíkov prizvaný p. rozhodca Reinhard Schäfer (AT). Posudzovať sa začalo s hladkosrstími jazvečíkmi, čo nám dávalo priestor na pochodenie hál a porozprávanie sa s priateľmi. Na radu sme prišli niečo okolo 11,30 hod. Mali sme v pláne navštíviť miestne vianočné trhy, ktoré boli tak ospevované ľuďmi, čo na nich boli, ale počasie a vietor, ktorý bol nás zavial smer hotel. 

 V nedeľu bola na posúdenie týchto variant prizvaná p. rozhodkyňa Martina König (AT). Na radu sme prišli o niečo skôr. Nakoľko nás čakala cesta domov, tak sme sa veľmi nezdržovali a po posúdení sme vyrazili smer Bratislava.

 

Po oba dni si Athy u p. rozhodcov vychodil rovnaké krásne ocenenia:

07.12.2013 - exc. 1, CACA, CACIB a BOS

08.12.2013 - exc. 1, CACA, CACIB a BOS

 

Radosť z úspechu bola neuveriteľná hlavne preto, že týmto si Athy splnil poslednú podmienku na udelenie titulov C.I.B. a C.I.E. Splnením podmienok pre udelenie týchto krásnych titulov sa Athymu otvoril "priestor", ktorý on tak miluje, v ktorom výstavné móla nahradia pre neho tie neoceniteľné ... móla pracovné .