Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Szilvásvárad (Maďarsko) 04/2011

26. 4. 2011

Netrvalo dlho a naša šesťčlenná posádka (chovateľ s jeho dvoma  psími dámami a ja s mojimi dvoma psími gentlemanmi) sa vydala opäť okúsiť štastie. Tentokrát do maďarského mestečka Szilvásvárad. Hoci sa výstavy konali počas Veľkonočných sviatkov, tak bolo málo vody, ale zato po všetky dni sme získali aspoň pekné úspechy . Krásne slnečné počasie v sprievode  mierneho vánku nám doprialo nielen slnečné dni, ale aj nový južanský výzor.

Porthosko šiel bojovať o posledný potrebný CAJC, na splnenie podmienky udelenia maďarského junior šampióna a jeho mladší brat Athos, šiel nasať výstavnú atmosféru, ktorú bude čoskoro potrebovať vo výstavnom kruhu v triede mladých.

Prvý deň, v sobotu, sa konala maďarská klubová výstava jazvečíkov, ktorú posudzoval rozhodca p. José Homem de Mello (P). Porthosko zabojoval a posledný CACJ, potrebný na junior šampióna si u p. rozhodcu vychodil. Zároveň si do zbierky pridal aj ďalšieho BOBíka.

V nedeľu  sa konala medzinárodná výstava, kde IV. skupinu FCI posudzoval rozhodca p. Vladimír Piskay (SK). No a úspešne sme zakončili aj Veľkonočný pondelok, v ktorý sa konala Výstava poľovníckych plemien, ktorú posudzoval rozhodca p. Štefan Štefík (SK).

Porthos Eupatrid si vychodil po všetky dni krásne ocenenia a to:

23.04.2011 - V1, CAJC (Junior Winner), BOB

24.04.2011 - V1, CAJC

25.04.2011 - V1, CAJC

čím si zároveň v prvý deň výstav splnil podmienku na udelenie titulu Maďarský šampión krásy mladých.

V Szilvásvárad sme boli prvý, no určite nie posledný krát. Mestečko ako i konanie výstav sa nám zapáčilo natoľko, že sa tam o 2 roky pokúsime opäť zúčastniť, nakoľko výstavy v Szilvásvárad sa konajú raz za dva roky.