Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Sielnica 07/2012

4. 7. 2012

Po dobrej minuloročnej skúsenosti sme sa aj tento rok prihlásili na Špeciálnu výstavu jazvečíkov, ktorá sa konala dňa 01.07.2012 pod záštitou SPZ v dedinke Sielnica pri Zvolene.

Hneď po ránu nám počasie dalo jasne najavo, že nastúpilo leto. Teploty, ktoré sa okolo obeda šplhali až k 38°C nenechali chladných ako majiteľov tak i našich  zverencov. Zatiaľ čo väčšina vystavovateľov mala možnosť ochladiť sa v miestnom bufete chladenými nápojmi, tak našim zverencom neostávalo nič iné, ako osviežujúci kúpeľ v umývadle na toaletách . A tak sa rada nerobila iba v bufete, ale aj na tento jediný možný osviežujúci kúpeľ.
 
Jazvečíky boli rozdelené do dvoch posudzovacích kruhov a tak sa čas vystavovania skrátil. Jeden výstavný kruh bol zameraný čisto na hrubosrsté jazvečíky, ktoré posudzoval p. Ján Dobšinský a ostatné rázy boli posudzované hneď vedľa p. rozhodcom Štefanom Štefíkom. Našťastie pre nás sme boli v posudzovaní hneď na začiatku a tak hneď po posúdení, ktoré začínalo o 10,00 hod., sme sa utiahli do chládku a čakali na záverečné súťaže.
 
Záverečné súťaže začínali o 15,00 hod. Po nastúpení do záverečného kruhu bolo vidieť, že tropické teploty dali zabrať úplne všetkým. Psíci nosili jazyky ako ozdobné kravaty a vystavovatelia sa ledva dokázali rozpochodovať v kruhu. Našťastie zbor rozhodcov bol rovnako „zničení“ a tak posúdenie bolo v celku rýchle. V záverečnej súťaži sa na tejto výstave do záverečného kruhu zoskupili všetci víťazi poľovníckych plemien ako i 9 víťazných jazvečíkov (BOB). Najprv rozhodcovský zbor vybral z pomedzi jazvečíkov víťaza (BOG) a ten sa ďalej uchádzal o titul „Víťaz výstavy“. Minulý rok bol víťazom výstavy jazvečík a tento rok sa víťazom stal jagteriér .
 
Athosko si na tejto, jeho druhej v poradí  „Špeciálnej výstave jazvečíkov“ postupne vychodil u p. Štefana Štefíka v triede pracovnej krásne ocenenia a to: víťaz triedy, CC,  najkrajší pes  a víťaz plemena (BOB). A nakoniec ho ešte v záverečnej súťaži, rozhodcovský zbor poctil aj titulom víťaz skupiny (BOG).
 
Ak si odmyslíme až neznesiteľnú teplotu 38°C v chládku, tak Špeciálna výstava jazvečíkov v Sielnici je určite jednou z tých výstav, na ktoré sa pokúsime vracať každý rok .