Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Satu Mare (Rumunsko) 04/2011

19. 4. 2011

Po skúsenostiach, ktoré sme v minulom roku nazbierali v neďalekom Maďarsku, sme sa tento rok odhodlali na výstavu ešte o niekoľko 100 km ďalej. Do malého mestečka Satu Mare v Rumunsku, kde sa konali hneď tri výstavy naraz a to rumunská klubová výstava jazvečíkov a 2x medzinárodná výstava psov s udeľovaním titulu CACIB.

V skorú rannú hodinu sme sa ako trojčlenný tím (Porthos, Athos a ja)  nalodili do nášho dopravného prostriedku, ktorým bolo autíčko nášho chovateľa a spolu s jeho dvoma psími dámami sme vyrazili na 600 km dlhú cestu do Rumunska. Po diaľnici cez celé Maďarsko sme do mestečka Satu Mare v Rumunsku dorazili niečo po 6 hodinách cesty. O hodinu neskôr nás už úvodnou rečou privítal prezident klubu chovateľov jazvečíkov v Rumunsku a oficiálne zahájil klubovú výstavu. Ako rozhodcu si klub prizval p. Mareka Lewandowskeho-PL. Výstava sa konala v priestoroch hotela, na krásne upravenom trávniku s úžasným pohostením klubu a to výborným rumunským gulášom, vareným priamo na mieste a kvalitným červeným vínkom.

Unavení z dlhej cesty, ale posilnení našími prvými uspechmi sme po výstave dorazili do nášho útulného hotela. Nasledujúce dva dni sme sa presunuli na miestne futbalové ihrisko, kde sa konali výstavy.  Našu prvú sobotnú medzinárodnú výstavu posudzoval domáci rozhodca p. Munteanu Petru-RO a našu nedeľnú medzinárodnú výstavu posudzoval rozhodca p. Jakkel Tamás-HU.

 

Porthos Eupatrid si vo veku 14 mesiacov vychodil po všetky dni krásne ocenenia a to:

15.04.2011 - V1, CAJC (Best Junior) a BOB.

16.04.2011 - V2

17.04.2011 - V1, CAJC

čím si zároveň splnil podmienku na udelenie titulu Rumunský šampión krásy mladých.

Sir Athos Eupatrid si po prvý krát vôbec a vo veku 6 mesiacov, vo výstavnom kruhu vychodil taktiež pekné ocenenia a to:

15.04.2011 - VN1, Best Puppy

16.04.2011 - VN1

Spokojní, unavení, ale hlavne milo prekvapení z celej organizácie ako i diania na výstavách sme sa v pondelok ráno 18.04.2011 vydali na spätnú cestu domov.

,

 

Náhľad fotografií zo zložky výstavy Satu Mare (Rumunsko) 04/2011 3x