Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Prešov (Košice) 02/2011

21. 2. 2011

Ešte neubehol ani mesiac od poslednej výstavy a my sme sa zúčastnili s Porthoskom ďalšej.

Tak ako nám už je asi typické, aj tentokrát sme sa prihlasovali na Medzinárodnú výstavu EAST CUP 2011 Prešov na poslednú chvíľu. A nie len my sme veci riešili takto. Organizátori, z dôvodu rekonštrukcie haly v Prešove, presunuli výstavu do Košíc. Ale keď už na "východe", tak je jedno v ktorom meste.

Po príchode do Košíc nás nemilo prekvapilo počasie, nakoľko v Bratislave sme pomaly vítali jar a v Košiciach ešte stále vládla zima. Teplota hlboko pod nulou a studený nárazový vietor nám ukázali svoju silu. Najhoršie snáď bolo to, že hala sa nestačila poriadne vyhriať, takže sme mali pocit, že teplota v hale sa len málo odlišovala od teploty vonku. Napriek všetkému sme si našli miestečko a zabalení v deke sme vyčkávali, kým prídeme na radu, čo sa udialo o 13,00 hod popoludní. V kruhu, v ktorom sme boli zaradení, boli okrem jazvečíkov aj iné plemená, ktoré dostali prednosť. Naše odhodlanie však bolo veľké a aj keď sme boli uzimení a unavení, v kruhu sme  sa predviedli ako sa patrí  .

Porthos Eupatrid si vychodil vo výstavnom kruhu ocenenie V1, CAJC a BOB a zároveň titul Junior EAST WINNER 2011, ktoré mu udelil rozhodca p. Naveda Juan, E

Udelením BOB si Porthosko zabezpečil postup do záverečnej súťaže "Víťaz skupiny FCI - BOG", ktorú posudzoval Ing. Štefan Štefík, predseda Klubu chovateľov jazvečíkov. Nazbierali sme všetky sily a vložili sme ich do posledného predvedenia. Porthosko si v záverečnej súťaži BOG vychodil krásne III. miesto.

Náš úspech z celodennej výstavy rozmrazil naše skrehnuté telá a my plní dojmov a radosti sme sa šťastne vrátili domov.