Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Košice - Veľká Ida 07/2011

25. 7. 2011

...  po štvrtýkrát v tomto mesiaci, ale tentokrát na východ Slovenska, sme sa s našimi mušketiermi vydali na výlet spojený s Medzinárodnou výstavou psov, konanou v neďalekej dedinke pri Košiciach vo Veľkej Ide ...

Hoci nám počasie z počiatku neprialo a už od nášho "štartu" z Bratislavy vo štvrtok stále pršalo, nakoniec sa umúdrilo a v sobotu 23.07.2011 sa slniečko nakoniec na nás usmialo. Výstava sa konala v parku miestneho kaštieľa a bola spevádzaná ukážkami tradičných remesiel ako i ochutnávkou vína. A aby toho nebolo málo, celú výstavu "páni poľovníci" udržovali oheň pod kotlom, v ktorom sa varil výborný poľovnícky guľáš.

Do minulého roka navštevovaná výstava v Košiciach sa po niekoľkých rokoch vrátila na svoje pôvodné miesto do Veľkej Idy, kde sa tešila asi najpočetnejšej účasti za posledné roky. V našom kruhu sa okrem jazvečíkov posudzovali aj niektoré plemená teriérov.  Na posúdenie teriérov ako i jazvečíkov bol prizvaný rozhodca zo SR a to p. MVDr. Stanislav Bučko, pred ktorým sa Athosko, po prvýkrát na Slovenku, predviedol v triede mladých. No a samozrejme nesmieme zabudnúť na jeho staršieho nevlastného brata Porthosa, ktorému slniečko veľmi prospelo a pravdepodobne aj dobilo baterky .

Obaja bratia, hoci nevlastní, spolu tvoria nerozlučnú dvojicu. Niekoľko krásnych a asi aj neopakovateľných záberov sa nám podarilo zachytiť tesne pred vystavovaním, kde na stoličke v sprievode slnečných lúčov "nasávali pozitívnu energiu", ktorú potom zúžitkovali vo výstavnom kruhu.

Sir ATHOS Eupatrid si vo veku 9 mesiacov po prvýkrát v kruhu v triede mladých vychodil u p. rozhodcu ocenenie V2.

PORTHOS Eupatrid si vo veku 18 mesiacov už po štvrtýkrát v triede strednej vychodil krásne ocenenie V1, CAC, CACIB a BOB.

No netrvalo dlho a niečo po 16,00 hod. poobede slniečko zašlo a opäť začal úradovať dážď. To sme my už však sedeli v aute a smerovali s príjemným pocitom domov .