Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Košice - Veľká Ida 07/2013 2x

10. 7. 2013

...tak ako minulý rok a rok predtým sme sa s Athym vydali na "ďaleký" slovenský východ na výstavu do Veľkej Idy pri Košiciach...

 

Tentokrát sme však zvolili variantu ubytovania sa s našimi priateľmi v rodinnom penzióniku v dedinke Zádiel, čo bolo necelých 30 km od výstaviska. Pod lesom s vlastným dvorom a neďalekým potôčikom to bolo ideálne oddychové miesto na nastávajúce výstavné dni.

 

Tento rok sa vo Veľkej Ide na rozdiel od tých predchádzajúcich konali dve medzinárodné výstavy s udelovaní CACIBa. Rozdiel bol aj v tom, že tak ako minulý rok sme potrebovali dáždnik proti dažďu, tak tento rok sme potrebovali dáždnik proti slnku. Teploty vystupovali nad 30°C a dali poriadne zabrať ako vystavovateľom, tak aj ich štvornohým zverencom.

 

V sobotu sme sa do kruhu, kde posudzoval rozhodca p. Stanovský Miroslav, dostali pomerne rýchlo, nakoľko vystavovať sa začalo dlhosrstou variantou jazvečíkov. Našťastie sme sa v kruhu vyhli tomu najväčšiemu teplu a pekne sa odprezentovali. Narozdiel od toho v nedeľu, kde posudzovala rozhodkyňa p. Ridarčíková Gabriela, sme sa na radu dostali až niečo okolo 13,30 hod popoludní, nakoľko pred nami bolo okolo 40 psov rôznych rás. Hoci unavení z tepla sme zabojovali a vychodili si krásne ocenenie.

 

Záverečné súťaže sa konali na pódiu pod kaštieľom. Po oboch výstavných dňoch sme sa k nemu presunuli a v "ťažko" nájdenom chládku sme vyčkávali na ich zahájenie. V sobotu bolo posudzovanie skupiny FCI IV. zverené p. Stanovskému a v nedeľu rozhodcovi p. Havelkovi Tiborovi. Po oba dni po nástupe na "pódium", ktoré je z betónu a z neho sálajúceho tepla,  mali čo naši štvornohý zverenci robiť, aby v postojoch vydržali. Napriek tomu sa pekne odprezentovali. 

V nedeľu po záverečných súťažiach sme vyrazili smer Bratislava a niečo okolo 23,00 hod sme už sedeli unavení z cesty, vyčerpaní z tepla , ale s krásnym pocitom doma na gauči .

 

Athos si po oba dva dni vychodil krásne ocenenia a to:

06.07.2013 - tr. šampiónov - V1, CAC, CACIB, BOB a II. BOG

07.07.2013 - tr. šampiónov - V1, CAC, CACIB, BOB a I. BOG

 

Týmito oceneniami si Athosko zároveň splnil podmienku na udelenie titulu "Grand šampión SR", čo spôsobovalo, že naša radosť z výstavného úspechu sa ešte znásobila.