Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Košice - Veľká Ida 07/2012 2x

25. 7. 2012

... tento rok ,v rovnakom mesiaci ako minulý rok , sme sa vydali už po druhý krát na výstavu v dedinke tesne za Košicami "Veľkej Idy"....

Tento rok sme sa však prihlásili na obe výstavy, ktoré sa tu konajú. V piatok sa konala Národná výstava psov, ktorá sa koná iba jeden krát do roka a v sobotu Medzinárodná výstava psov.

Na národnej výstave nám počasie prialo a to že nebolo veľmi horúco prospievalo hlavne našim štvornohým priateľom. Na posúdenie všetkých druhov jazvečíkov bol prizvaný rozhodca p. Czeglegi Attila (HU). Nedá mi podotknúť, že "posudzovacie metódy" p. rozhodcu boli veľmi dôsledné a myslím, že jeho oku neunikla hocijaká chybička. Posudzoval veľmi prísne, ale ku psom sa správal veľmi priateľsky a s citom si prehmatával každú časť ich tela. Veľmi na mňa zapôsobilo, ako sa snažil so psom nadviazať kontakt, aby potom na stole vedel, že kto sa ho dotýka.

Na rozdiel od piatku, sobota bola "upršaná". Od rána až do 14,00 bola obloha zatiahnutá a ani náznak vychádzajúceho slnka. Lialo ako "z krhy" a miestami som mala pocit, že ani dážnik nebude dostačujúca ochrana pred dažďom. Obe výstavy sa konajú vonku, takže po pár minútach bola zem úplne premočená a nám nezostávalo nič iné ako sedieť v aute a čakať kým prídeme na radu. Po posúdení v kruhu sme boli premočení ako myši a blato sme snáď mali až za ušami. Na medzinárodnej výstave posudzoval p. Stanovský Miroslav (SK), ktorý je zároveň hlavným poradcom chovu pre hrubosrsté jazvečíky v našom klube. Takže počkať si na posudok od tohto rozhodcu bola pre nás výzva .

Počasie sa umúdrilo niečo po 14,00 hod., čím vystavovateľom, ktorí sa mali zúčastniť v záverečných súťažiach, zjavne odľahlo. Čo ma však na výstavách prekvapilo bolo, že oproti minulému roku sa zúčastnili v hojnom počte vystavovatelia z rôznych krajín, ktorých v minulých rokoch, ako Poľsko, Maďarsko, Rusko, Česko a mnoho ďalších, bolo málo. Nazretím do katalógu som mala miestami pocit, že sa výstavy nekonajú na Slovensku .  Na národnej výstave bolo prihlásených 1300 psov a na medzinárodnej niečo okolo 1500.... čo je na Veľkú Idu oproti minulým rokom hojný počet.

Athosko však po oba výstavné dni zabojoval, a hoci v sobotu zablatený a mokrý, získal krásne ocenenia.

20.07.2012 - Národná výstava - V1, CAC, Víťaz SR, BOB

21.07.2012 - Medzinárodná výstava - V1, CAC, CACIB, BOB a I. BOG