Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Kielce (Poľsko) 11/2012

12. 11. 2012

... čas nejako rýchlo zbehol a my sme sa dostali ku koncu našej výstavnej sezóny v tomto roku...

Za našu poslednú výstavu v r. 2012 sme si tentokrát zvolili neďaleké Poľsko, kde sa v dňoch  10.-11.11.2012 konala Medzinárodná výstava psov - Kielce CACIB.

Nakoľko cesta trvá približne 7 hodín, tak sme na našu výstavnú výpravu vydali už v piatok spolu s našou kamarátkou a jej "energickou" maďarskou vyžlou "Gyongy". Z Ba sme vyrazili niečo po 9,00 hod. ráno a do cieľa, ktorým bol krásny hotel v horskom prostredí, sme dorazili niečo okolo 18,00 hod. Unavení z cesty a plní očakávaní z nasledujúcich výstavných dní sme čoskoro pospali ako bábätká .

Nasledujúce ráno sme sa zobudili do celkom pekného slnečného rána, naraňajkovali sa a vyrazili na výstavu, ktorá sa konala v miestnom výstavisku Targi Kielce. Usadili sme sa pri kruhu a čakali, kým prídeme na radu. Onedlho sme sa ocitli v kruhu pred rozhodcom p. MVDr. Vladimírom Piskayom (SK). Myslím, že naša nervozita sa stupňovala, avšak po posúdení a vyhlásení výsledku sme mali krásny zážitok, ktorý celý stres odbúral. Obrovský aplaus a gratulácie pre nás neznámych vystavovateľov s úsmevom na tvárach bol pre nás krásnym zážitkom.

V záverečných súťažiach bola aj súťaž "najlepší pracovný pes". Vďaka našej kamarátke, ktorá nás tam nahlásila, sme sa v nej zrazu "ocitli". Prvotné rozpaky sa však rozplynuli a my sme sa s Athosom umiestnili na krásnom 4. mieste s pomedzi všetkých plemien.

Celý tento výstavný deň sa spájal s pocitom krásne ukončenej výstavnej sezóny  r. 2012.

Nasledujúci deň sme šli prezmenu povzbudzovať našu kamarátku, ktorá taktiež krásne obstála v konkurencii. Večer sme posedeli a porozprávali zážitky a postupne sa pripravovali na raňajší odchod domov.

Athosko si vychodil krásne ocenenie v triede pracovnej: V1, CAC, CACIB, BOB, II. BOG a 4. miesto naj pracovného psa

A my sa určite do Poľska ešte vrátime .