Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Katowice (Poľsko) 03/2014

24. 3. 2014

Vzhľadom k tomu, že sme sa s Athym už raz zúčastnili výstavy v Poľsku a celkom sa nám páčilo, tak sme sa tento rok odhodlali znova. Tentokrát sme však zavítali do mesta Katowice, ktoré je o 300 km bližšie .

Aj teraz sa konala medzinárodná výstava psov, kde sú od piatka do nedele psy rozdelené podľa skupín FCI. Na nás pripadla sobota 22.03.2014. Aj tentokrát sme „dostali“ deň plný slnka a vysokých teplôt.
Na túto výstavu sme sa odhodlali ísť takpovediac „na otočku“. Zo Slovenska sme vyrazili niečo po 5 hod. ráno a do vcelku veľkého mesta Katowice sme dorazili o 9,30 hod. Akurát včas na zaplatenie poplatku a vybratie si čísla, nakoľko posudzovanie v kruhoch začínalo o 10,00 hod .  Čo nás však veľmi potešilo bolo, že Athy sa na tejto výstave po dlhšom čase opäť stretol so svojou dcérou Gloriou ze Stoupovy chaloupky. Vzhľadom na krásne slnečné počasie sme neodolali a urobili sme Athymu a Glorii pár krásnych rodinných fotiek. Musím skonštatovať, že táto mladá slečna nám pred očami rastie do krásy.
 

img_9777.jpg

 
Celá výstava sa konala v komplexe, ktorý tvorili dve poschodia. Na prízemí boli rozmiestnené kruhy a záverečný kruh a tak sme sa vybrali na poschodie.  Po príchode nás trošku prekvapilo umiestnenie nášho kruhu. Bol umiestnený na chodbe medzi dvomi schodiskami . Avšak v konečnom dôsledku sme usúdili, že to bolo fajn, nakoľko sme boli iba samé jazvečíky a na terasu sme to mali „čo by kameňom dohodil“. Obrovskou nevýhodou však bolo, že ani v areály komplexu ani v blízkom okolí nebolo miesto na venčenie...a tak tí štvornožci čo sa nevyvenčia bez kúsku trávy mali čo robiť. Našťastie sme boli na rade hneď po králičích dlhosrstých jazvečíkoch, takže sme na radu prišli niečo okolo 10,30 hod.
Na posúdenie do kruhu bol prizvaný rozhodca p. Martin Anton Baskaran Soto (ES). Čo som však zažila po prvý krát bolo, že okrem rozhodcu sa v kruhu nachádzali aj 4 „hospici“.  Bol to zvláštny pocit, keď psa obhliada 8 očí a sem-tam tam zablúdili aj iné ruky ako rozhodcu. Rozhodca každého psa posudzoval veľmi dôsledne...či už išlo o dĺžku lopatky, lepky, mordy, počet zubov, proporčnej veľkosti a v neposlednom rade krížovej kosti a nasadenie chvosta. Ale našťastie sme toto podrobné „vyšetrenie“ s Athym ustáli. Athos si u p. rozhodcu postupne vycupkal pekné ocenenie v triede pracovnej:  Exc.1, CWC a res. CACIB.
 

img_9746.jpg

A aby sme neboli v Katowiciach len celkom výstavne a okrem mňa mal z výletu niečo aj Athy, tak sme sa po posúdení presunuli do pekného „katowického lesa“, kde si Athy užil to, čo má najradšej. Spoločnosť nám robila naša kamarátka s weimarským stavačom a jej chovateľka. Spolu po katowickom lese teda lietalo 7 psov. Po krásnej prechádzke sme ešte navštívili kamarátkinu chovateľku, kde sme sa osviežili a pomaly sme sa vybrali domov.

Na cestu domov sme sa vybrali niečo okolo 16,00 hod a domov sme dorazili po 20,00 hod. Unavení, ale s príjemným pocitom sme usúdili, že aj napriek niekoľkým nedostatkom bola výstavná výprava úspešná a krásne slnečná. A my sa snáď do Poľska vrátime opäť .