Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Gross Enzersdorf (Rakúsko)

19. 5. 2013

Dňa 12.05.2013 sa konala "klubová výstava jazvečíkov" v neďalekom Rakúsku v dedinke blízko Wiedne a to v Gross Enzersdors.

Nakoľko Rakúsko máme skoro za rohom, tak sme sa s Athym na ňu prihlásili. Po predošlých absolvovaných rakúskych klubových výstavach sme vôbec nerozmýšlali, nakoľko s nimi sa viažu pre nás len pekné spomienky. Samozrejme, že ako na všetkých výstavach, nás doprevádzal a o zábavu sa staral Athyho nerozlučný kamarát mladý William. Ten, hoci hlasitý v "búdke" ako operný spevák, vytváral príjemnú atmosféru pre Athosa, ktorého výstavy maximálne nebavia.

Povôdný plán konať výstavu vonku pri hoteli "Hotel am Sachsengang" usporiadatelia prehodnotili po predpovedi počasia a s tým spojeného možného "osvieženia priamo z oblohy" . Z uvedeného dôvodu ju na poslednú chvíľu presunuli do priestorov hotela, ktorý miestami a hlavne nábytkom pripomínal "zámok".

Vo vnútri boli dva kruhy, pričom v jednom boli posudzovaní jazvečíči hrubosrstí všetkých rázov a v druhom kruhu boli posudzovaní jazvečíči hladkosrstí a dlhosrstí. Na posúdenie týchto "variant" a rázov, bola prizvaná  rozhodkyňa p. Sigrid Jamer (AT).

Hoci posúdenia trvali dlhšie ako sme prepokladali, v konečnom dôsledku musím uznať, že p. Sigrid vyhodnotila exteriér podľa štandardu a ku všetkým psom ako i majiteľom bola veľmi milá.

Okrem iného mal byť tento výlet spojený nielen s výstavou ako takou, ale vedeli sme, že na danej výstave sa zúčastní ako majiteľka Athoskovej prvej nevesty, tak aj jeho syn "Goofy ze Stoupovy chaloupky" ...hoci ten prišiel len na kukandu . Stretnutie s týmto malým, no už teraz hlasitým a odvážnym psom, bolo pre nás každého iné... Athy na to šteňa hľadel, že čo od neho chce, William vzhľadom na jeho vek, by sa s ním jašil celý deň aj napriek tomu, že Goofyho kamoš Sorbon ho skoro "zožral" a ja som sa nemohla vynadívať a "domačkať" toho malého stvorenia. Po zhodnotení všetkých faktorov a situácií, ktoré sprevádzali tento náš deň sme sa vracali domov so spokojnosťou ako výsledku, tak aj z nesmiernej radosti "vidieť a mocť sa pomuchlať" s Athyho priamym potomkom.

Athy si v daný nedelnajší deň vychodil v triede pracovnej:

12.05.2013 - V1, CACA

 

Náhľad fotografií zo zložky Klubová výstava Gross Enzelsdorf (Rakúsko)