Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Graz (Rakúsko) 03/2014

9. 3. 2014

Kedže sme minulý rok v marci prvý krát "rozrobili" Athyho rakúskeho šampióna v meste Graz, tak sme sa tam tento rok 08.03.2014 vrátili na pokus o jeho dokončenie.

 Počasie nám už od rána prialo a tak nám skoro 3 hodinová cesta v spoločnosti našich kamarátov ubehla vcelku rýchlo. Naša výstavná zostava pozostávala zo 4 jazvečíkov, z ktorých sa vystavovali dvaja a ďalší im robili spoločnosť.

Aj tento krát sa výstava konala vo výstavnej hale. Kruhy boli priestorne uložené a človek nemal pocit ztiesnenia. Jediná vec, ktorá by sa dala "Grazu" vytknúť je snáď to, že priestor na venčenie psov je obmedzený. A tak na kúskoch trávy bolo toľko pachov od iných psov, že bol miestami problém nájsť si to svoje na venčenie . Ale nakoniec sme to všetko zvládli.

 Po príchode ku kruhu sme sa zvítali s našim chovateľom, ktorý prišiel do Grazu so svojou králičou fenkou Werrou. Dosiahol krásny úspech a my mu aj touto cestou gratulujeme.

 Do výstavného kruhu, ktorý tvoril iba varianty jazvečíkov hladkosrstých a dlhosrstých, bol prizvaný rozhodca p. Dr. Schimpf Otto (AT). Prvé boli na rade všetky varianty hladkosrstých a až potom sme prišli na radu my. Jazvečíkov posudzoval veľmi pečlivo a tak sa trošku výstavné posudzovanie natiahlo. Ovšem výsledok z Athyho posúdenia stál za to a my sme boli šťastní, že tento rozhodca ukončil Athyho "beh" za rakúskym titulom .

 Athy si v triede pracovnej u p. rozhodcu vychodil krásne ocenenie: V1, CACA, CACIB a BOS, ktorým si zároveň splnil poslednú podmienku k udeleniu titulu "Rakúsky šampión krásy".

img_8270.jpg

A hoci sme už v Rakúsku dosiahli svoj vrchol, tak mám zato, že sa tam budeme vracať minimálne na klubové výstavy, ktoré sú vždy krásne zorganizované a vedené v príjemnej atmosfére .