Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Graz (Rakúsko) 03/2013

3. 3. 2013

...už niekoľko krát v minulosti sme sa zúčastnili výstav v Rakúsku a nakoľko sa nám rakúske výstavy páčia, tak sme do tejto krajiny zavítali opäť...

 

Dňa 02.03.2013 sa v Grazi v neďalekom Rakúsku konala medzinárodná výstava psov. A nakoľko to je len 2 a pol hodinky cesty od nás po dialnici, rozhodli sme sa jej zúčastniť a skúsiť s Athoskom zabojovať.

 

Hoci máme skúsenosť, že výstavy v letných mesiacoch bývajú v Rakúsku vonku vo vaščinou krásnom prostredí, vedeli sme, že táto bude v hale. Po príchode na miesto sme zistili, že hala je priestorná a výstava sa koná na dvoch poschodiach. Napriek peknému počasiu vonku bola príjemne vykúrená a bola v nej reštaurácia. Napriek tomuto sme však zostali trošku sklamaní z toho, že okrem vyhradeného miesta na venčenie psov na pilinách, nebolo kde ísť psa vyvenčiť. A tak v miernych obavách z "nevenčiaceho" sa Athosa sme nastúpili do kruhu pred rozhodcu p. Krug Hans-Lorenz (AT), ktorý  posudzoval "tvrdým" spôsobom a nemal problém psa diskvalifikovať. Po "čiernom humore", ktorý bol pre p. rozhodcu typický, sme však dostali pekný posudok .

Athos si vychodil v triede pracovnej svojho prvého rakúskeho CACA a poobede bol v záverečnom kruhu ocenený na BOG V.

 

02.03.2013 - MVP - Exc.1, CACA, CACIB, BOB, BOG V.

 

Náhľad fotografií zo zložky Medzinárodná výstava Graz (Rakúsko) 03/2013