Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Dvorianky a Sielnica 06/2013 3x

9. 6. 2013

"Tak ako sme plánovali, tak sme aj urobili".

 

S Athym sme sa tentokrát vydali na "klubové akcie", ktoré by som jedným názvom mohla nazvať "Slovakia Tour". Nakoľko klub organizoval dve akcie v jeden víkend, ale na miestach od seba vzdialených cca 300 km, tak sme na túto tour vyrazili už v piatok, aby sme sa dostavili, ubytovali a ráno sa mohli zúčastniť prvej akcie, ktorá sa konala v Dvoriankach na východe Slovenska.

 

Dňa 08.06.2013 sa v Dvoriankach konala "Špeciálna výstava jazvečíkov" a popri nej sa konala aj "Oblastná výstava psov". Keď už sme sa na takú dlhú cestu (450 km) odhodlali, tak sme sa prihlásili na obe. Špeciálnu výstavu posudzoval rozhodca p. Stanovský Miroslav a na "oblastnú výstavu" bol prizvaný rozhodca p. Matyáš Jaroslav. Aj napriek "horúčavám", ktoré zavládli to Athy statočne odchodil a vychodil si krásne ocenenia.

 

Po výstave sme sa naložili a "ťahali" smer Sielnica, kde sa v nedeľu konala Špeciálna výstava jazvečíkov pod záštitou SPZ a "Výstavy poľovníckych plemien". Ubytovali sme sa v útulnom penzióne a ráno vyrazili na výstavu. Slniečko hrialo avšak podľa predpovede sa niečo okolo obeda nad Sielnicou mala prehnať búrka. Na radu sme sa dostali medzi prvými, takže búrka, ktorá sa naozaj dostavila v plnej paráde nás vo výstavnom kruhu už nezasiahla .

 

Záverečné súťaže začali niečo okolo 15,00 hod. Do záverečného kruhu nastúpili všetci predstavitelia poľovníckych plemien s titulom BOB. Nakoľko sme sa pri kruhu trošku "zakecali", tak sme s Athym len tak-tak stihli nastúpiť . Najprv nás rozhodca p. Bučko Stanislav vybral do užšieho výberu a potom sa stalo niečo "úžasné". Aj keď upachtení z tepla a mierneho napätia sme s Athym získali krásne ocenenie, ktoré sa po "prvý" krát vyskytlo v Athyho zbierke .

Athy sa stal "víťazom výstavy" z pomedzi všetkých poľovníckych plemien .

 

No a potom sme už s krásnym pocitom a vôľou vrátiť sa aj o rok opustili dedinku Sielnica.

 

09.06.2013 - Sielnica (ŠVJ) - tr. šampiónov - V1, CAC, CC, najkrajší pes, BOB a BIS výstavy

08.06.2013 - Dvorianky (ŠVJ) - tr. šampiónov - V1, CAC, BOB

08.06.2013 - Dvorianky (OV) - tr. šampiónov - V1, víťaz triedy, oblastný víťaz