Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Debrecen (Maďarsko) 08/2011

30. 8. 2011

Na posledný augustový víkend sme sa s našim chovateľom a jeho psou dámou vydali za hranice Slovenska do maďarského mestečka Debrecen, kde sa konali dve medzinárodné výstavy.

V skorých ranných hodinách sme v sobotu pristúpili k nášmu chovateľovi a vydali sa na cestu. V ranných hodinách sme dorazili na miesto, kde sa konali výstavy, čo bolo miestny športový štadión. Už po príchode nám bolo jasné, že tento deň bude veľmi teplý, no netušili sme, že teploty sa vytiahnu až niečo pod 40°C v tieni. Organizátori však boli pripravení a po celom štadióne, popri výstavných kruhoch, boli postavené veľké stany, ktoré sa behom chvíle zaplnili. V každom rohu štadióna bola voľne prístupná stále čerstvá voda pre psov a dokonca na miestach mimo výstavných kruhov boli porozkladané malé bazéniky na ochladenie.

V sobotu sme sa do kruhu dostali niečo tesne pred obedom. Na posudzovanie bola prizvaná rozhodkyňa p. Ruth Wagner z Luxemburska. Za odmenu, ale i ako ochladenie sme našich psích zverencov vzali k neďalekému miestnemu jazeru. V momente, keď boli vo vode a z hladiny prinášali všetko čo sa dalo, zabudli na "africké počasie".  Takto ochladení a odrelaxovaní sme sa vrátili ku kruhu, kde sa konali záverečné súťaže. V sobotu IV. FCI skupinu posudzoval domáci rozhodca p. Gábor Korozs.

V nedelu teplota klesla o 2°C a sem tam pofukoval vetrík . Znova sme si zasadli pod veľký stan a čakali na posúdenie. Tentokrát však jazvečíky boli v kruhu posledné a na radu sme sa dostali o 14,30 hod. popoludní. Tentokrát sme však nemali čas na ochladenie a tak unavení a "vyprahnutí" slnkom sme sa presunuli k záverečnému kruhu, kde IV. FCI skupinu posudzovala rozhodkyňa p. Ruth Wagner. Po posúdení sme sa ale miestnemu jazierku nevyhli .

Po oba výstavné dni si naši mušketieri vychodili krásne ocenenia, čím si zároveň splnili viacero podmienok na udelenie titulu šamiónov.

26.08.2011

Sir ATHOS Eupatrid si vo veku 10 mesiacov v triede mladých vychodil u p. rozhodkyne ocenenie V1, CAJC.

PORTHOS Eupatrid si vo veku 18 mesiacov v triede strednej vychodil ocenenie V1, CAC, CACIB, BOB a III. BOG.

27.08.2011

Sir ATHOS Eupatrid  v triede mladých vychodil u p. rozhodcu ocenenie V1, CAJC, Best Junior, BOB a III.BOG

PORTHOS Eupatrid v triede strednej vychodil ocenenie V1, CAC, CACIB.

Athosko si v prvý výstavný deň splnil podmienku na udelenie titulu Maďarský šampión krásy mladých a v druhý výstavný deň WUT Junior šampión.

Porthosko si počas oboch výstavných dňov splnil podmienku na udelenie titulu Maďarský šampión.