Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Budapešť (Maďarsko) 02/2013 4x

20. 2. 2013

Nakoľko už Athos "šampión Maďarska" bol, tak sme o výstavách v Maďarsku neuvažovali. Ale to by sme nemohli poznať našu známu, ktorá nás nahovorila na "rozrobenie" Granda" .

 

V dňoch 14.-17.02.2013 sa v Budapešti konali 3 medzinárodné výstavy a 1 špeciálna výstava poľovníckych plemien, ktoré spolu nesú názov "FeHoVa".  Nakoľko na Granda je potrebné 4x CAC v triede šampiónov a z toho mininimálne 1x BOB, tak sme sa rozhodli tento štvordňový výstavný maratón vyskúšať.

 

Naša cesta sa začala už v stredu, nakoľko prvá medzinárosná výstava začínala vo štvrtok. Vyrazili sme ešte za svetla, nakoľko v BA šantila "Perinbaba" a my sme netušili aké budú cesty. Našim prekvapením však bolo, že čím bližšie sme k Budapešti boli, tým jasnejšia bola obloha a teplota stúpala. Po príchode do Budapešti sme zistili, že po snehu ani spomienka a teplomer ukazoval 7°C o 19,00 hod, čo veštilo, že nasledujúci deň by mohol byť minimálne tak príjemný ako ten dnešný. Ubytovali sme sa v hoteli, v ktorom sme pred dvoma rokmi po prvý krát absolvovali našu prvú "výstavu" v Maďarsku vôbec a to ešte s Porthoskom.

 

Ráno sme sa zobudili do slnečného svitu. Počas dňa teplota vystúpila na príjemných 10°C. Miestami sme mali pocit, že v Maďarsku už nastala jar. Krásny slnečný deň Athosko zavŕšil prvou výstavou, na ktorej ho posúdila p. Petik Zsuzsanna (HU).

 

Po všetky nasledujúce dni sa počasie vôbec nezmenilo, slniečko hrialo a teploty sa pohybovali okolo 10°C. 

 

V piatok sa konala druhá medzinárodná výstava, kde jazvečíkov prišiel posúdiť p. Szabó Sándor (HU), v sobotu sa konala špeciálna výstava poľovníckych plemien a rozhodca p. Czeglédi Attila (HU) a nakoniec v nedeľu sa konala posledná medzinárodná výstava, ktorú prišiel posúdiť p. Kis Tibor (HU).

 

Po všetky dni si Athosko vychodil pekné ocenenia, čím si zároveň splnil podmienku na udelenie titulu "Grand šampión Maďarska" .

 

S krásnym pocitom, avšak riadne unavení sme sa v nedeľu vrátili domov, do našej známej zasneženej Bratislavy .

 

14.02.2013 - MVP - V1, CAC, CACIB

15.02.2013 - MVP - V1, CAC, CACIB

16.02.2013 - špeciálna - V1, CAC, BOB

17.02.2013 - MVP - V1, CAC, res. CACIB