Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Bratislava 05/2012

13. 5. 2012

Po prvý krát sa Athosko zúčastnil klubovej výstavy jazvečíkov, ktorá sa konala v piatok 11.05.2012 v Bratislave na výstavisku Incheba.

Popri klubovej výstave sa konal  aj chovný zvod, ktorého sme sa chceli zúčastniť, aby sme si splnili poslednú podmienku na Athoskove uchovnenie. Nakoľko sme boli až s poradovým číslom 44,  tak sme chovný zvod stihli ešte pred posúdením v kruhu... a podarilo sa. Athosko dostal pekný posudok, pričom ako prednosti má uvedené: výborná hlava, rovný chrbát, korektné uhlenie a výborná srsť a už čoskoro sa môže hrdiť titulom "chovný pes". Po posúdení p. Vladimírom Piskayom sme sa opäť presunuli k výstavnému kruhu a čakali, kedy prídeme na radu.

Na klubovej výstave bolo celkovo prihlásených 70 psov, čo je naozaj hojný počet. Posudzovanie začalo niečo okolo 14,00 hod. a na radu sme sa dostali až niečo okolo 17,00 hod. Na posúdenie jazvečíkov bola prizvaná rozhodkyňa Švegelj Ž. Damjana (SLO), ktorá Athoskovi dala pekný posudok a ohodnotila ho V1, CAC, CC. Athosko si do zbierky pridal prvé ocenenie CC (čakateľstvo na klubového šampióna krásy). Podmienkou na udelenie titulu "Klubový šampión krásy" je získanie 4 x CC v dvoch výstavných sezónach.  Tak snáď sa nám zadarí na klubových akciách získať aj tie ďalšie tri .

Fotografie sa nám žiaľ nepodarilo urobiť, ale čoskoro budeme dopĺňať fotky Athoska a jeho už neodeliteľného nového kamaráta Williamka, ktorý teraz už vo svojich 3 mesiacoch dokonale vyplnil prázdne miesto v Athoskovom srdiečku po strate Porthoska.