Choď na obsah Choď na menu
 


výstava Banská Bystrica 05/2011

2. 5. 2011

Tak ako sa vraví....všetko je po prvý krát....

S Porthoskom sme sa prihlásili na Celoštátnu výstavu, ktorá sa konala v Banskej Bystrici dňa 01.05.2011. Pre Porthoska to bolo po prvý krát v kruhu "medzi dospelákmi". Výstava sa konala prvý májový deň v prvú májovú nedeľu a pre nás bola prvá, kde nám pršalo.

Ráno, keď sme vstali a začali sa pripravovať na cestu sa zdalo, že počasie nám dopraje výstavu so slnečnými lúčmi. Ale už počas cesty autom sme prišli na to, že čím bližšie sme boli k Banskej  Bystrici, tak mraky nad nami nám dávali jasné znamenie, že dnes to nebude výstava so slnečníkmi, ale s ich vzialenými bratmi dážnikmi .

Po vystúpení z auta na výstavisku, ktorým bolo miestne kúpalisko, sme sa medzi dažďovými kvapkami prekľučkovali až k nášmu kruhu, kde sme začali hľadať prístrešok, aby sme sa pred dažďom schovali. Podarilo sa nám nájsť pekné miestečko, odkiaľ bolo vidieť priamo na dianie v našom kruhu. Nakoľko prístrešok bol iba jeden, čoskoro sa zaplnil. Blízkosť naskladaných stoličiek a psích príbytkov nám však umožnili zoznámiť sa s novými ľuďmi.

Po krátkom čase sme sa s Porthoskom dostali na radu a tak sme smelo medzi dažďové kvapky vykročili a dúfali sme, že naša premiéra v "dospeláckej triede" nebude týmto počasím veľmi ovplyvnená.

Hoci som mala pocit, že Porthosko občas tancuje medzi dažďovými kvapkami, sme to nakoniec zvládli. Jazvečíkov posudzovala p. rozhodkyňa Marcela Fidrichová (SR), u ktorej sme si nakoniec naše prvé ocenenie medzi dospelákmi vychodili.

Porthos Eupatrid si po prvý krát v 15 mesiacoch, v triede strednej vychodil ocenenie V1, CAC. 

Verme, že tento prvý CACík nebude posledný....

 

Náhľad fotografií zo zložky celoštátna výstava Banská Bystrica 05/2011