Choď na obsah Choď na menu
 


výcvikový tábor Orava 07/2013

15. 7. 2013

...netrvalo dlho a opäť sme sa dostali k možnosti zúčastniť sa výcvikového tábora, ktorý sa konal minulý predĺžený víkend 11.-14.07.2013...bol síce organizovaný väčšinou pre stavače, avšak jazvečíky do skupiny zapadli skvelo a hrdo reprezentovali svoje plemeno ...

Vzhľadom na zaneprázdnenosť sme sa síce tábora nemohli zúčastniť hneď od začiatku, avšak aj náš piatkový príchod a nedeľný odchod nám dali strašne veľa. Či už spoločnosť, ktorá sa tam zišla, alebo samotný výcvik boli naprosto úžasné. Athos a William si víkend užili tak, ako sa na poriadnych poľovníckych psov patrí a my dvojnohí sme mali možnosť zúčastniť sa večerných posedení v príjemnej spoločnosti.

 

Odskúšali a potrénovali sme si disciplíny, ktoré boli zamerané predovšetkým na vodnú prácu, avšak nevyhli sme sa popri tom aj disciplínam, ktoré sa spájajú s jesennými skúškami. Výcvik sa konal tak ako na jar a po minulý rok v dvoch fázach, a to ráno po raňajkách a poobede po oddychu, ktorý bol nevyhnutný 

 

Či už išlo o aport pernatej (bažant, kačica), alebo o aport srstnatej (zajac), Athy bral všetko s veľkým nasadením a vrtiacim chvostom dával najavo, že je to pre neho vytúžená odmena za predchádzajúce "výstavné úspechy". Avšak najväčšiu radosť mal z práce na samotnej vode, nakoľko to je presne to, čo miluje. Pozorovať ako s radosťou pracuje a nerobí mu problém žiadna prekážka, bol naozaj skvelý pocit. A hoci nerada, ale právom musím skonštatovať, že vidieť Athosa na výstavných mólach sa nedá porovnať s týmto pohľadom pri práci.

Iskričky v jeho hnedých očiach, neustále vrtiaci sa chvost, ako i hlasné povzbudzovanie samého seba mi dodávali istotu, že presne toto ten pes potrebuje a tu je naozaj šťastný.

Vďaka výbornej spoločnosti, ako i organizátorke a výcvikárovi sme prežili "opäť" jeden úžasný víkend a veríme, že ak sa bude takáto akcia konať opäť budeme sa jej môcť zúčastniť.

Veľká vďaka patrí aj "dvornému fotografovi", ktorý urobil Athoskovi zopár krásnych záberov.

Ale však posúďte sami.... .

 

Náhľad fotografií zo zložky Výcvikový tábor Orava 07/2013