Choď na obsah Choď na menu
 


výcvikový tábor Orava 04/2013

16. 4. 2013

...minulý rok sme sa spolu s Athoskom zúčastnili výcvikového tábora, ktorý sa konal pri Oravskej priehrade v krásnom prostredí. A nakoľko sa nám tam veľmi páčilo a my sme sa rozhodli s Athym absolvovať aj náročnejšie skúšky, tak sme sa prihlásili aj tento rok na intenzívny 4-dňový výcvik opäť....

Na pozvanie našej dobrej kamarátky sme sa tento rok prihlásili na výcvikový tábor, ktorý sa konal v dňoch 04.-07.04.2013. Keď sa priblížil daný dátum nikto nepredpokladal, že by mohlo byť počasie o toľko rozdielne ako rok minulý. Pri blížiacom sa termíne nám bola zcela jasné, že plavky z minulého roku teraz vymeníme za teplú obuv, rukavice a hrubú prešívanú bundu. To však nič nezmenilo na veci, že sme sa veľmi tešili ako na spoločnosť starých známych, tak na prácu s našimi zverencami, ktorá nás čakala.

Vo štvrtok ráno sme vyrazili na cestu, ktorá nám trvala 3 hodiny. Zraz bol naplánovaný od 14,00 hod. do 19,00 hod., kedy sa podávala večera. Samozrejme, že skoro na minútu presne sme na chatu dorazili o 14,00 hod.....a tak ako minulý rok, tak aj tento sme na miesto určenia dorazili prví . Slniečko krásne svietilo, avšak pocit, že stúpame po takmer 20 cm vrstve snehu nám dával pocítiť, že tréningy na čerstvom vzduchu nám dajú riadne zabrať. Po vybalení a zoznámení sa so známym osadenstvom "výcvikárov" a "milého chatára" sme očakávali príchod ostatných. Postupne však začali prichádzať známe tváre a my sme štvrtkový večer strávili rozprávaním o zážitkoch počas doby, kým sme sa nevideli.

Nasledujúce tri dni sa každý začínal raňajkami a následným tréningom. Nasledoval obed a povinný oddych ako pre hafanov, tak pre ich vodičov. Po nabratí síl sme opäť pokračovali tréningom a výcvikový deň sme ukončili spoločnou večerou a samozrejme spoločenským posedením .

Napriek tomu, že vonku bola zima...sneh nám miestami siahal až po kolená...ústa, ruky a nohy sme mali miestami omrznuté...a psíci v "čakacej fáze na prácu" miestami prestupovali zimou... podali všetci neuveriteľné výkony a nám sa večer ústa rozchádzali úsmevmi od šťastia a spokojnosti.

Počas týchto štyroch dní sme sa krásne vyrelaxovali v spoločnosti výborných ľudí; s  Athoskom spravili úžasné pokroky v práci v "aportoch zveri" ako srstnatej (zajac), tak pernatej (bažant) a mierne omrznutí ale nadmieru spokojní sme sa v nedeľu večer vrátili domov.

...pár krásnych záberov z Athyho práce sa "nám" podarilo zachytiť...tak posúďte sami ...

 

Náhľad fotografií zo zložky Výcvikový tábor Orava 04/2013