Choď na obsah Choď na menu
 


Voda a jazvečíky III...

28. 4. 2013

.... nakoľko na dnes hlásili vysoké teploty a my s Athym sme už tento víkend absolvovali prvý odborný výcvik na prípravu na skúšky z vodnej práce, sme sa rozhodli, že kým ľudia nenastúpia na svoje "opaľovacie" polia, tak my využijeme čas a čo-to potrénujeme....

 

Hoci sa ráno zdalo, že vetrík pofukuje viac ako by mal, tak po príjazde na Vajnorské jazero, kde je možné pustiť psa do vody ako jedného zmála v BA a jej okolí, sa nakoniec počasie ukázalo ako priaznivé na prípravu Athyho na vodnú prácu. Nakoľko vietor fúkal, tak vytvoril priazdnivé podmienky v jemných vlnách, kedy psík musí prekovať svoju "obavu" a ochotne pracovať. Athy  nikdy nemal problém s vodou , ale čo sa týka ochoty pracovať v hlbokej vode, kde mu ešte ku všetkému tvoria prekážky vlny, tak tu som si nebola istá. Ale ako vždy Athy nesklamal...ochota pracovať, s vrtiacim sa chvostom ako na povrchu, tak vo vode ma usvedčila v tom, že Athy nie je pes len na povrchové práce, ale aj na vode. Jeho radosť a hlasité povzbudzovanie  patrične prejavil aj jeho nerozlučný "partner v dobrom i zlom"  mladý William, ktorý síce priamo do vody "hlavičky" neskákal, ale bol mu oporou na brehu ....ale ako sa vraví, všetko má svoj čas. Po úspešných aportoch, odovzdávke a ochote pracovať v hlbokej vode, kde jediným príkazom  bol zvuk píšťalky, sme sa presunuli k našim známym a oboch našich chlapcov sme chceli trošku vybudiť "norovaním".

Avšak prekvapenie, ktoré nastalo som nečakala. Athy po odplávaných metroch nabral druhý dych a do "umelej" nory vrazil akoby sa nechumelilo...musím priznať, že ma veľmi prekvapilo, aký záujem prejavil o norovanie. Po príchode na miesto najprv intenzívne daval na javo, že aj on chce ísť, no a o niečo neskôr vbehol do nory a líšku hlásil s vrtiacim sa chvostom. No a aby nebolo malému Williamovi ľúto, tak sme okúsili aj jeho . Najprv do nory vojsť nechcel...no potom, čo mu Athy ukázal len v letku svoj chvost v nore, tam vbehol aj on a hlasitým povzbudzovaním sa prebojoval do tretieho kotla, kde si aj on sám precvičil hlasivky hlásením. Mala som z chlapcov naozaj radosť.

Po úspešnom tréningu a príjemne unavení si obaja našli napájací hrant pre psov a tam sa vyvalili, aby si ochladili svoje brušká . To že som potom mala celé auto od blata nehralo žiadnu rolu, nakoľko spokojnosť na "psích tvárach" naozaj stála za to.

 

... no a večer obaja odpadli ako miminá a spali tvrdo až do rána ... a mne ostal krásny pocit z pekne prežitého a úspešného dňa...

 

Náhľad fotografií zo zložky Voda a jazvečíky III ...