Choď na obsah Choď na menu
 


Prvé významné úspechy vrhu G "ze Stoupovy chaloupky"

3. 3. 2014

...je krásne vidieť, že spojenie Sir Athos Eupatrid x Nadine Anamsunamon nesie prvé ovocie...

Pre mňa ako majiteľa chovného psa je úspech odchovu, u ktorého je Athy otcom, výminočnými chvíľami. Vedomosť že šteniatka, resp. v dnešnej dobe už riadni pubertiaci, vrhu G "ze Stoupovy chaloupky" si z oboch rodičov vzali len to naj, neopísateľným pocitom.

Keď sa vrátim kúsok do minulosti a predstavím si, že sa to predo mnou kotúľalo u chovateľky p. Mozikovej Petry po posteli, ledva to stálo na nohách a teraz to brázdi výstavné móla, mi pripomenie ako ten čas letí. Z "káčatok" vyrástli krásne "labute". Každý jeden úspech, či už výstavný, alebo tréningovo-pracovný, mi spôsobuje obrovskú radosť a presvedčenie, že toto spojenie sa naozaj vydarilo.

V súčasnosti sa odchovanci môžu pýšiť niekoľkými titulmi CAJC, čo je na 1 ročných pubertiakov krásne. Túto sobotu však prišlo obrovské prekvapenie. V Holýšově v Českej republike sa konala "špeciálna výstava jazvečíkov", na ktorej sa zúčastnil aj mladučký "Goofy ze Stoupovy chaloupky". Celý čas som čakala na správy, ako to dopadne. Rozhodcom bola p.  Heidrun Odenweller-Klügl z Nemecka. A potom to prišlo. Volal mi majiteľ Goofyho a riadne ma "natiahol". Začal, že to dopadlo katastrofálne, že len teraz idú domov (17,00 hod.)...a potom to z neho vypadlo.

02.03.2014 v  tr. mladých Goofy ze Stoupovy chaloupky v Holýšově získal titul CACJ, BOJ a nakoniec ešte aj BIS Junior .

400671_10201681992998184_909091596_n.jpg

Získaným titulom CACJ si zároveň zabezpečil aj krásny titul Junior šampión Českej republiky.

Moja radosť bola neuveriteľná. Takýto úspech som Vážne nečakala a o to bol ten moment krajší. Som naozaj šťastná, že Athyho potomstvo zanecháva v tom dnešnom kynologickom svete stopu a ja verím, že toto bol len jej začiatok .

 

Len ťažko by som mohla opomenúť sestru Gloriu ze Stoupovy chaloupky. Tá už čo -to výstavné móla oprášila a taktiež sa pýši titulom Junior šampión Českej republiky . Podľa slov chovateľky je to miláčik celej smečky a je nenahraditeľnou súčasťou ich života. Okrem toho Glorča asi zdedila Athyho "úchylku" v plávaní a ja verím, že tento talent, okrem iných ďalších, rozvinie na poli pracovnom .

1922178_716985078323173_335223593_n.jpg

 

A v neposlednom rade je tu samozrejme súrodenec Guliver ze Stoupovy chaloupky, ktorý žije so svojou majiteľkou v Rusku. Zúčastnil sa pár výstav ešte ako puppy a dorast a už v tom čase získal pekné ocenenia. Podľa fotiek možno len zhodnotiť, že krásne dotvára túto trojicu, ktorá len ťažko zaprie oboch svojich rodičov .

1795574_625565494188711_1941969569_n.jpg

 

V živote chovateľov sú takéto okamžiky krásnymi chvíľami, ktoré sa tam vrývajú a na srdci robia pamätné stopy, ktoré ostávajú nezabudnuteľnými zážitkami. A ja verím, že tieto chvíle budem s nimi zažívať zas a zas .