Choď na obsah Choď na menu
 


Národná výstava 09/2012 a klubová výstava 10/2012 v ČR

30. 10. 2012

... po prvý krát sme sa s Athosom a jeho nerozlučným kamarátom Williamom vydali za hranice SR do neďalekých Čiech ...

Ako prvý výber na výstavu v Čechách s Athoskom vôbec padol na Brno, kde sa dňa 29.09.2012 konala Národná výstava psov.

Počasie nám prialo a v spoločnosti našich známych sme s Athoskom a Williamkom strávili na brnenskom výstavisku v celku príjemný deň.

Do kruhu bola na posúdenie jazvečíkov prizvaná p. Frnčová Lenka (ČR). Už sme mali tú česť p. rozhodkyňu stretnúť vo výstavnom kruhu minulý rok v Trenčíne, kde nás ohúrila svojim prístupom ku našim štvornohým zverencom. Aj tentokrát mala rovnako milý prístup.

Bolo nám známe, že výstavy v Čechách bývajú mnohopočetne obsadené, ale že prídeme na radu až niečo okolo 13,00 hod. sme naozaj nečakali .  Avšak čakanie sa vyplatilo a Athos si ešte posledný krát v triede strednej vychodili prvého českého CACíka .

Mesiac na to sme sa opäť nechali uniesť výstavnou atmosférou a prihlásili sme sa na v poradí druhú Athoskovu  výstavu v ČR. No tentokrát sme zamierili priamo do hlavného mesta Prahy, kde sa dňa 29.10.2012 konala klubová výstava jazvečíkov.

Ako úplne prvé nás už neďaleko Prahy privítal pohľad na husto padajúci "tohtoročný sneh" a teplota 0°C. V súvislosti s touto prvou snehovou nádielkou sa v nás začala prebúdzať obrovská zvedavosť na reakciu našich "štvornožcov" a hlavne malého Williama. Ešte nikdy predtým totiž sneh nevidel .  Po príchode k hotelu a následnej prechádzke mi neostávalo nič iné ako zhodnotiť, že títo naši malí ryšavci sneh milujú a naplno si ho užívajú. Pohľad na šantiace ryšavé klbká, ktoré miestami pod husto padajúciim snehom nebolo  vidieť, bol naozaj krásny. No a po "snehovej" večernej prechádzke a výdatnej večeri chlapci zaspali ako bábätká.

Nasledujúce ráno sme sa vydali na výstavisko Letňany, kde sa výstava konala. Po príchode sme s usadili k našim známym a čakali na posúdenie. Tak ako v Brne, aj tentoktát sme sa na radu dostali až o 13,30 hod. Tentokrát sme však okúsili štastie už v triede šampiónov, kde nás posúdil rozhodca p. Engel Dieter (D). Po prvý krát v tejto triede ako i rozhodca z Nemecka nám spôsobovali malú nervozitu. Tá po prvom kolečku opadla, Athosko sa pekne odprezentoval a vychodil si svojho druhého CACíka v ČR.

Unavení z čakania a výstavy, ale s príjemným pocitom sme sa v ten večer šťastne vrátili  domov. Avšak zasneženú Prahu vystriedala upršaná Bratislava.

29.09.2012 - národná výstava psov,  trieda stredná, V1, CAC

28.10.2012 - klubová výstava, trieda šampiónov, V1, CAC