Choď na obsah Choď na menu
 


Klubové brlohárske skúšky 09/2015

...to by sme neboli my, keby sme sa nezúčastnili nejakej akcie...

Dňa 26.09.2015 organizoval klub chovateľov jazvešíkov SR "KLUBOVÉ SKÚŠKY V BRLOHÁRENÍ". A nakoľko už jedného absolventa brlohárskych skúšok, nášho Williamka, doma máme, tak som sa rozhodla túto "slasť" dopriať aj tomu druhému Athosovi. Bolo mi jasné, že rovnako ako pri prvých absolvovaných skúškach, nebude pre mňa jednoduché a ľahké vpustiť týchto mojich ryšavcov  do nory, kde človek nevidí čo sa tam deje. Ale aj napriek tomu sme sa prihlásili a skúšky absolvovali.

12027588_10204048803534840_1429114351090723262_n.jpg

Obaja si napriek mojej nervozite viedli veľmi dobre, aj keď prvé kolo bolo veľmi neisté ako z mojej strany, tak z ich. V druhom kole to však chalani rozbalili a ukázali, že aj v malom ryšavom telíčku drieme veľké lovecké srce.

Obaja skúšky úspešne absolvovali s výsledkom:

ATHOS: I. kolo - II.cena/56 b. (hlásič), II.kolo - I. cena/64 b. (hlásič)

WILLIAM: I.kolo - III.c/38 b.(hlásič), II. kolo - I.cena/64 b. (škrtič)

 
Absolvovaním týchto skúšok, resp. absolvovaní ich v I. cene si obaja moji ryšaví mušketieri môžu právom pridať do zbierky titul "brlohár".

Za spoločnosť a uzemňovanie nervozity ĎAKUJEME našej kamarátke Ivane Cigáňovej, ktorá rovnako ako mi na skúškach predviedla peknú prácu so svojou králičou dlhosrstou trpaslíčkou "Isabel zo Srnčej doliny".

 

...koniec koncov mali naši priatelia pravdu... že strach vyttlačí adrenalín a našich ryšavcov naplní pocit spokojnosti z absolvovania disciplíny, pre ktorú boli stvorení...

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Klubové BL jazvečíkov