Choď na obsah Choď na menu
 


Anamsunamon Cup 2012

3. 10. 2012

...počas víkendu 22.-23.09.2012 sa na oslavu 10. výročia založenia chovateľskej stanice "Anamsunamon"  organizovalo stretnutie v duchu " zrazu svojich odchovov"  v dedinke Řehlovice pri meste Ústí nad Labem (ČR) ...

No a nakoľko máme v rodine aj jedného "Anamsunamoňáka",  tak sme sa danej akcie radi zúčastnili aj napriek tomu, že v nedeľu Athoska čakal náročný deň - farbiarske skúšky duričov.

Do Řehlovíc sme sa "privalili" už v piatok z dôvodu nášho skráteného pobytu. Ako prví   . Už po "vylodení" sme vedeli, že prostredie, ktoré sa pre túto akciu vybralo, bolo naozaj úžasné. Starý majer s obrovským priestorom trávnatej plochy... miestami som mala pocit, že sa nachádzame v priestoroch nádvoria nejakého zámku....no paráda pre jazvečíky. O niečo neskôr som zistila, že nielen krásny výbeh, ale aj jazero tvorí súčasť areálu. Athoska a Williama to určite veľmi potešilo, ale u mňa to vzbudilo mierne obavy. Nakoľko obaja naši "jazveci" majú radi vodu, obávala som sa, že trávnatá plocha im bude úplne ukradnutá a jediná radosť bude práve plocha s vodou . William veľmi rýchlo pochopil, že to čo robí Athos je asi zábava a tak netrvalo dlho a obaja okúsili tento osviežujúci kúpeľ. Teploty vonku sa pohybovali iba niečo okolo 20°C, ale to im evidentne nerobilo problém. Kedže tam mali aj psích "priateľov", ktorí ich popreháňali, sa našťastie opäť čoskoro dostali do "suchého" stavu .

Postupne prišli aj ostatní účastníci, ktorí mali nahlásený príchod už v piatok. Dobrá patria, jedlo a niekoľko jazvečíkov nám spríjemnilo prvý večer "Anamsunamon Cupu".

V sobotu sa začal ten "správny deň". Už od rána sa v miestej "kuchyni" mihali ženské ruky na prípravu jedál ako i výzdoby. Postupne začali prichádzať ďalší učastníci, až sa nakoniec zhromaždilo 31 psov ... nielen Anamsuňákov...

Počas soboty sa organizovalo niekoľko disciplín ... a ako prvá bola "dostih jazvečíkov" na zajačiu kožu, ktorej sme sa samozrejme zúčastnili.... Athosko ako "milovnik" zajacov", Williamko ako "bežec za krásnymi dámami"  a panička ako "hlasný povzbudzovateľ" . No a táto kombinácia nám priniesla krásny výsledok... Sir Athos Eupatrid sa stal víťazom celých dostihov a obdržal krásny pohár . Williamkov úspech však taktiež nemožno zanedbať, nakoľko vo svojich 8 mesiacoch dokonale následoval "Oklahomin chvost" a vo svojej skupine č. 1 sa umiestnil na 2. mieste. Ďalšou disciplínou bola "opičia dráha", ktorá sa podobala "agility". Tejto disciplíny sme sa však už nezúčastnili, nakoľko nasledujúci deň nás čakala skúška s Athoskom a nám sa krátil čas odchodu. No a poslednou disciplínou v "sobotný večer" bol "karneval". Túto disciplínu sme už však nevideli, nakoľko čas bol neúprosný a tlačil nás smer "Bratislava" z dôvodu, že iba o niekoľko hodín sa nám začínali skúšky.

Počas tohto stretnutia sme spoznali nových ľudí a zažili sme veľa zábavy. Organizácia ako i prostredie bolo naozaj super a my veríme, že ak sa bude organizovať II. ročník, tak sa ho budeme môcť zúčastniť a zaútočiť na prvé ceny s oboma našimi "šibalmi" .

 

Náhľad fotografií zo zložky Anamsunamon Cup 2012