Choď na obsah Choď na menu
 


"osud"

24. 4. 2012

„Osud je moc, ktorej je konanie a vôľa človeka podriadená

 
Často krát si človek uvedomí jeho silu až v momente, keď sa ho svojou mocou dotkne. Žiaľ zväčša mocou najsilnejšou.
 
Dňa 04.03.2012 nás tragickou nehodou opustil jeden z našich mušketierov Porthos Eupatrid. Miesto v srdci, ktoré Porthosko zapĺňal láskou a šťastím sa v jedinom okamihu zmenilo na tmavé miesto, v ktorom našli svoje miesto len smútok a žiaľ.
 
Tak ako dokáže byť ľudská duša krehká, omnoho viac je zraniteľnejšia tá „psia“. Tak ako si človek dokáže dať vysvetlenie, hoci ťažko, tak pes nedokáže pochopiť súvislosti.
 
Athosko žiaľ nedokázal pochopiť, že keď sa otvoria dvere, tak cez ne už nikdy nepríde Porthos... že už nemusí chodiť a hľadať ho v zákutiach bytu, ktoré slúžili ako tajné miesta pri hre... že tá jedna miska ostane prázdna a čakať, kedy sa vyrúti Porthos a nebude chcieť zjesť jeho porciu...že ho nemusí čakať na kraji postele, lebo Porthosko už v nej spať nebude...že ho nemá vonku vyzerať, lebo už spoza rohu nikdy nepríde...
....nedokázal pochopiť, že Porthosko ho navždy opustil....
 
Pre Athoska nastali chvíle, prázdne miesta, ktoré si nedokázal vysvetliť a jeho zármutok bol čím ďalej viditeľnejší. Jeho psia duša trpela a my sme museli konať. A tak nám neostávalo nič iné ako siahnuť po riešení, ktoré bolo pre neho najlepšie...potreboval nového kamaráta. A tak sme 29.03.2012 priviezli domov, až z ďalekého Ústí nad Labem (ČR), malého šibala z chovateľskej stanice Anamsunamon. Od toho dňa Athosko postupne znovu „ožil“, poddal sa znovu hrám, ktoré poznal...strážil si misku, aby ten drobec náhodou nezjedol aj jeho porciu... ponúkal hračku, aby sa mohol preťahovať...ale najdôležitejšie bolo, že znova mal tú iskru v jeho krásnych hnedých očiach a bol opäť šťastný. Malý, hoci iba 7 týždňový, Wa´irgin Willliam Anamsunamon si vytvoril s Athoskom nádherný nový vzťah a mám srdcia oživli láskou a šťastím. Williamko si vytvoril nové, ale rovnako veľké a plnohodnotné miesto v našich srdciach na zapĺňanie láskou a šťastím,  ako u nás tak v srdci Athoskovom.
 
Porthoskove miesto v našich srdciach ostane navždy a verím, že čas ho naplní krásnymi spomienkami a vytlačí z neho smútok.
 
PORTHOS EUPATRID (29.01.2010 – 04.03.2012)
výnimočný psík s neuveriteľnou povahou a veľkým srdcom.
Navždy to bude môj „psí princ“.